12-12-07

Mille Collines: Leterme heeft gelijk.

Dat de Franstaligen fel gereageerd hebben op de uitspraak van Leterme waarin hij de RTBF vergeleek met de Rwandese haatzender "Radio Mille Collines" is niet abnormaal.
 
Politiek heerst in het Franstalig Brussel en in Wallonië wat ze in hun taal “la pensée unique” noemen.
 
Nog meer dan in Vlaanderen bepalen de heersende ideologieën daar wat mag en wat niet gezegd mag worden.
 
Er zijn als het ware een aantal fatsoensnormen opgedrongen en één daarvan luidt dat de RTBF nooit mag bekritiseerd worden, zeker niet om anti-Vlaamse standpunten want die worden door alle media van het zuiden van het land verkondigd.
 
Het zijn de reacties van de Vlaamse linkse intellectuelen die pas ergerlijk zijn.
 
Ik stel me de vraag of deze mensen wel ooit aandacht hebben voor wat in de Franstalige media, en dus ook op de RTBF, over de Vlamingen wordt verteld. (Misschien kennen ze geen Frans.)
 
Ik heb op deze webblog al meer dan eens de aandacht gevestigd op de ware Vlamingenhaat die het toch niet onbelangrijk dagblad zoals Le Soir nu al jaren ten toon spreidt.
 
Le Soir staat echter niet alleen, in het jongste nummer van Journaal verwijst Mark Grammens naar een uitspraak van de zogenaamde Walenkenner Guido Fonteyn in De Morgen van 8 april 2003: “Het pro-België gevoel (van de Franstaligen) berust in een zeer grote mate op een anti-Vlaamse houding”. Mark Grammens voegt hier het volgende aan toe: “Wie de laatste maanden uit masochisme of (zoals wij) uit beroepsplicht de Franstalige pers heeft gelezen of naar de Franstalige tv heeft gekeken, heeft een orgie van verdachtmaking, manipulatie van de opinie en ronduit van haat meegemaakt. Ik hoop dat iemand daar ooit eens een boek zal mee vullen tot lering van de Vlamingen die nog altijd denken dat de racisten onder hun volksgenoten dienen te worden gezocht, terwijl het dagelijks anti-Vlaams racisme van elke editie van Le Soir afdruipt.”
 
Hoogtijd dat links in Vlaanderen zich van zijn typisch “weg met ons”-gevoel bevrijd en de ogen voor de realiteit opent.

16:10 Gepost door Francis Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.