21-01-08

ER ZIJN GEEN MIRAKELS IN DE POLITIEK

cdenv

Ik heb heel vaak beweerd, ook op deze weblog, dat de geschiedenis aantoont dat de christen-democraten, wanneer het er op aankomt te moeten kiezen tussen de belangen van Vlaanderen en het Belgisch establishment, steeds t.v.v. België overstag zijn gegaan.

Ik moet dan ook deemoedig bekennen dat ik met enige verbazing de regeringscrisis van de laatste zeven maanden heb gade geslaan.

De CD&V hield het been stijf.  Sterker, de CD&V bleef het been stijf houden.

Dit was iets dat volledig nieuw was in de politieke constellatie van dit land.  “Le CD&V nouveau est arrivé” leek stilaan een realiteit te worden.

Sinds dit weekend weten we dat dit een illusie was.  N.a.v. de nieuwjaarsreceptie van de christen-democraten hoorden we immers de kandidaat-eerste minister Yves Leterme verklaren dat hij zich vnl. zou bekommeren over de sociale belangen van Vlamingen, maar ook van Walen en Brusselaars, terwijl zijn vriend Etienne van de NMBS –die nu partijvoorzitter is- het had over het feit dat de politiek zich moet bezig houden met wat de mensen echt bekommert.  M.a.w.: men nam het socialistische discours over. 

Het is dus duidelijk: de CD&V heeft de bocht genomen.  Er komt wel een regering maar geen grote staatshervorming en het is zelfs zeer de vraag of de definitieve splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde wel zal doorgevoerd worden en indien dit toch gebeurt, tegen welke prijs.

Er is dus niets nieuws onder de zon.  Wanneer het er echt op aankomt, dan capituleren de christen-democraten…  Er zijn nog zekerheden in het leven!

16:20 Gepost door Francis Van den Eynde in Politiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Francis
Je kan er nog aan toevoegen dat het maar een zondagnamiddaglatinist is want cruella is geen Latijn maar verlatijnst Frans.Crudelis is het juiste woord (m+v),maar dan rijmt het natuurlijk niet meer.(Vrij naar een lezersbrief in De Standaard)

Peter

Gepost door: peter fransoo | 07-02-08

De commentaren zijn gesloten.