25-01-08

Open brief aan Eric Defoort (vervolg)

Met mijn open brief aan voorzitter Defoort van de Vlaamse Volksbeweging verkondigde ik blijkbaar de mening van vele Vlaams-nationalisten. Dit meen ik althans te mogen afleiden uit de talrijke positieve reacties die ik ontving. Ik wens iedereen hiervoor van harte te bedanken.

 

Wel heb ik er nog iets aan toe te voegen. Ik ben Eric Defoort dankbaar omdat hij in gans zijn betoog het woord ‘pluralisme’ niet gebruikt heeft. Niet omdat de inhoud ervan mij niet zou aanstaan. Wel omdat dit begrip destijds door zijn voorgangers (ondermeer door Paul Daels) gebruikt werd om ‘rechts’ te verjagen in de hoop dat ‘links’ zou komen. IJdele hoop want dit laatste gebeurde niet zodat het woord pluralisme in feite niets meer en niets minder was dan de torpedo waarmede enkele grote Vlaamse tradities, en dan denk ik in het bijzonder aan de IJzerbedevaart, gekelderd werden.

 

Voor alle duidelijkheid ook dit is geen verwijt t.a.v. Defoort die ter zake geen enkele verantwoordelijk draagt.

 

14:22 Gepost door Francis Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoe meer 'geleerde' woorden door "links" (= de neocommunisten, vertegenwoordigd door de traditionele partijen) worden bedacht, des te meer ziet de Vlaamse bevolking in dat ze slechts dienen als rookgordijnen voor de fouten van links.
Proficiat, Francis, nie pleuje!

Gepost door: henry, officier i.r. | 27-01-08

De commentaren zijn gesloten.