18-02-08

KOSOVO WEL, VLAANDEREN NIET…

kosovo

Kosovo werd gisteren (17 februari) onafhankelijk.

Dit is groot nieuws omdat internationaal gezien niet iedereen het er over eens is dat de Kosovaren zich zomaar van Servië mogen afscheuren.

Wat mij echter dit stuk doet schrijven, is het volgende: Kosovo, een land met 2,2 miljoen inwoners, scheurt zich op basis van de nationalistische overtuiging van deze inwoners af van Servië, wordt onafhankelijk en heeft bovendien ongetwijfeld de bedoeling eerlang in het raam van één of andere politieke constellatie deel uit te maken van een groter Albanië, en niemand van weldenkend links in Vlaanderen heeft hier iets op te zeggen.  De VRT vond het zelfs nodig heel wat aandacht te besteden aan het feit dat de verschillende Kosovaarse gemeenschappen uit onze steden uitbundig feest vierden.

In de verslaggeving was het bovendien duidelijk te merken dat de betrokken journalisten echt meevoelden.

Dit alles staat in fel contrast met de reactie van deze zelfde mensen van weldenkend links, wanneer zij horen gewag maken van een eventuele onafhankelijkheid van Vlaanderen (+/- 6 miljoen inwoners).  Dan komt deze onafhankelijkheidswens plots neer op… terugplooien op zichzelf, een zich afsluiten van de wereld, enz.

Van waar deze twee maten en twee gewichten?

16:21 Gepost door Francis Van den Eynde in Politiek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: servie, onafhankelijkheid, vlaanderen, kosovo |  Facebook |

Commentaren

Heb zowat dezelfde mening. Maar wat moeten die Walen zonder ons?????

Gepost door: Danny | 18-02-08

niet te geloven!! hoor de linkse ratten nu eens hun mening over het "verdrukte" kosovo waar trouwens bijna de hele bevolking bestaat uit moslims(meer dan 90 %!!!!!!!) dat belooft,bijna 80% werkloos!!!!!!! .europa weet weer naar toe met zijn centen,schandalig gewoon!! en wij als vlamingen zouden er niet klaar voor zijn!!! verwerpelijk gewoon,waneer nemen wij het hef in eigen handen???? op mij kunt u rekenen,zekers weten aktie nu!!!

Gepost door: mario | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.