06-03-08

DE MORGEN, BELGIE EN…DE RATIO

cochez

Ik heb het op deze weblog al meer dan eens gehad over De Morgen als spreekbuis van die mensen die zich in Vlaanderen links en progressief noemen, en zich merkwaardig genoeg precies daarom politiek steeds maar verder aan de kant scharen van de monarchie, het establishment, de hogere clerus, enz. (kortom: de traditionele schietschijven van links).

Merkwaardig genoeg zijn er omstandigheden die er af en toe de krant toe dwingen van deze tricolore marxistische lijn af te wijken. 

Zo is er bv. de reeks die dezer dagen van de hand van Tom Cochez verschijnt onder de titel “Valkuilen voor het VB”.  Hierin probeert hij zijn lezers ervan te overtuigen dat het Vlaams Belang langs alle kanten door zeer gevaarlijke valkuilen omringd is.  Eén daarvan zou het succes zijn van het zgn. Vlaams kartel tussen CD&V en N-VA.

Bijna triomfantelijk schrijft Cochez dat het het Vlaams Kartel is en niet het VB dat de onafhankelijkheid van Vlaanderen op de politieke agenda heeft gezet. 

Mij gaat het hier niet over het feit of deze stelling al dan niet zou kloppen.  Wel stel ik verbaasd vast dat Cochez en de zgn. linkse intellectuelen van De Morgen in die omstandigheden blijkbaar veel minder problemen hebben met de Vlaamse onafhankelijkheid…echt rationeel is dit allemaal niet.

17:05 Gepost door Francis Van den Eynde in Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tom cochez bart dewever |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.