06-03-08

POL VAN DEN DRIESSCHE: PURITEINS EN VROOM

zuid-afrika

Twee dagen voor hij tot voorzitter verkozen werd, diende Bruno Valkeniers, de nieuwe patroon van het Vlaams Belang, een aantal vragen te beantwoorden voor het televisieprogramma “De Keien van de Wetstraat”.

Tijdens dit interview verklaarde hij terloops over Zuid-Afrika het volgende: “Ik had geen problemen met de apartheid.  De slachtoffers hadden dit natuurlijk wel.”  Wat later zei hij in De Standaard: “Wie graaft in mijn verleden, zal ontdekken dat ik als student, ten tijde van de apartheid, altijd een voorstander ben geweest van Zuid-Afrika”.

Dit was voldoende om het journalistiek wereldje in dit land op zijn kop te zetten.

Het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime is twintig jaar dood en maakt dus definitief deel uit van de geschiedenis, maar dit belette niet dat in de dagen die op de verklaring volgden, Bruno Valkeniers in eerste instantie – maar ook een behoorlijk aantal andere Vlaams Belangers – door journalisten opgebeld werden om hen te vragen of de partij de laatste jaren ooit van dit regime afstand had genomen.

Ik kreeg De Morgen aan de lijn en reageerde op die vraag met de woorden: “Neen, maar ik heb ook nog nooit afstand genomen van het Romeinse Rijk en de CD&V heeft tot hiertoe nooit de Franse inval van 1302, die tot de Slag der Gulden Sporen leidde, veroordeeld”. 

Maar het woord “Zuid-Afrika” is uitgesproken geweest en wie dit doet, verspreidt (tot het einde der tijden) een geur van solfer en helleroet.

Wie natuurlijk zijn duit in het zakje moest doen, was ex-VU’er, ex-redacteur bij Het Nieuwsblad, ex-VTM’er, enz. Paul Van Den Driessche, nu tijdelijk Senator in opvolging van Leterme.  Hij greep naar zijn pen en pleegde in De Standaard een vlammende vrije tribune tegen Valkeniers en het Vlaams Belang.

Na een aantal argumenten tegen de ondertussen al lang begraven apartheid te hebben opgesomd (heel veel weet hij hier niet over. Zo beweert hij dat in het toenmalige Zuid-Afrika kleurlingen en zwarten niet langs de voordeur van banken en winkels mochten binnen gaan, wat langs geen kanten met de waarheid strookt), haalt hij dan de banvloek van de weldenkenden boven: de WERELDGEMEENSCHAP had het systeem aan de kaak gesteld.

Voila, zoals in de oude klerikale tijd: Roma locuta, causa finita (Rome heeft gesproken, de zaak is beslecht).

Dit is tenminste het standpunt van zijne eminentie de aartsbisschop van de politieke correctheid: Paul Van Den Driessche, die onmiddellijk daarna Valkeniers naar een morele brandstapel verwijst omdat hij ook nog het volgende verklaard heeft: “Met de kennis van vandaag is het gemakkelijk om de gebeurtenissen uit het verleden te veroordelen.  Kijk maar naar wat er hier in Vlaanderen met de collaboratie gebeurt.”

Deze genuanceerde benadering volstaat om Polleke te doen schuimbekken.  Hij knoopt hier onmiddellijk Ubermenschen en Untermenschen aan vast alsof Valkeniers op hartstochtelijke wijze het nationaalsocialisme had verdedigd.

Kortom: wie het stuk gelezen heeft begrijpt dat Van Den Driessche een puritein is, maar dan een puritein van de politieke correctheid.  Het volstaat hier lichtjes van af te wijken om door hem meteen met alle zonden van Israël te worden beladen.

Zoals vele puriteinen wordt Van Den Driessche uiteindelijk echter ridicuul.  Hij probeert immers zijn kwezelarij te verantwoorden door zich in dit artikel ook nog op zijn christen zijn te beroepen.  Hem oppervlakkig te kennen volstaat echter om te weten dat daarvan tot hiertoe in zijn leven zeer weinig te merken was (wat ik beoordeel noch veroordeel).

Maar goed, ik zal hem voortaan, als hem dit plezier kan doen, Paul de Vrome noemen…

17:09 Gepost door Francis Van den Eynde in Politiek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bruno valkeniers paul driessche zuid-afrika |  Facebook |

Commentaren

Zeer juist, Francis. De media verdraaien de uitspraken van Vlaams Belangers. Of nemen hun woorden uit hun context. Nu schieten de media op de zelfde manier op Bruno. Ondertussen verzwijgen ze bijvoorbeeld de duizenden en duizenden moorden en afgrijselijke martelingen die uitgevoerd werden en worden op blanken door de negers in Zuid-Afrika sinds de afschaffing van de apartheid Dat past immers niet in de multiculturele reclame van de socialisten; of laat ik liever zeggen: de neocommunisten. Want ze doen nu juist het zelfde als de communisten.

Gepost door: henry, officier i.r. | 07-03-08

De commentaren zijn gesloten.