19-03-08

DE VERENIGDE NATIES TEGEN VLAANDEREN

vn

De CERD, ooit van gehoord? Ik ook niet, tot vorige week tenminste. Die ochtend vernam ik immers via het radionieuws dat CERD, een organisatie van de Verenigde Naties die zich specialiseert in racismebestrijding (het letterwoord staat voor International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination) in een verslag Vlaanderen aan de kaak stelde voor allerlei perverse vormen van racisme, o.m. in het kader van de Vlaamse wooncode, de sociale kavels van de gemeente Zaventem en… uiteraard het bestaan van het Vlaams Belang.

Toen ik in de Kamer na enig opzoekwerk dit verslag op de kop kon tikken, moest ik inderdaad vaststellen dat het op ongeveer de ganse Vlaamse samenleving betrekking had ... zij het dat er toch niets in te lezen stond over Lo-Reninge of Zoutenaaie.

Bij nader inkijken begon ik echter stilaan te ontdekken vanwaar de beschuldigingen kwamen. De Franstalige liga voor de rechten van de mens had duidelijk de pen van de opstellers van het rapport vastgehouden. Zo kan je er in lezen dat de Vlamingen “Flemish” spreken. Een letterlijke vertaling voor “Flamand”. Engelstaligen weten dat onze taal het Nederlands is en gebruiken dan ook het woord “Dutch”. Franstaligen gunnen ons echter het Nederlands als taal niet en proberen nog steeds de indruk te geven dat wij een soort dialect spreken dat dan “Le Flamand” heet.

Ook is er in het document sprake van de “anti-freedom parties”, een letterlijke vertaling van de Franse uitdrukking: partis liberticides, een scheldwoord dat de Franstalige pers voor het Vlaams Belang voorbehoudt.

Een andere aanwijzing: Volgens het document was de vroegere naam van het Vlaams Belang: Vlaams Block, een schrijfwijze die de Franstaligen af en toe gebruiken.

Helemaal ergerlijk is echter dat zowel vertegenwoordigers van de Vlaamse als van de federale regering aan de werkzaamheden van de CERD bij het opstellen van het document hebben meegewerkt zonder dat zij blijkbaar hun respectievelijke regeringen hebben verwittigd. T.o.v. wie zijn die mensen loyaal?

Het toppunt is echter dat de CERD die binnen de Verenigde Naties toch een van de organisaties zou moeten zijn die gespecialiseerd is in mensenrechten, in het verslag aandringt op het financieel droogleggen en zelfs op het verbieden van het Vlaams Belang. Het Vlaams Belang zou immers racistisch zijn. Maar er werd met het Vlaams Belang nooit contact opgenomen. Weten deze specialisten van de mensenrechten dan niet dat wie beoordeeld of veroordeeld wordt op zijn minst gehoord moet worden?

Uiteraard maakten de Franstaligen veel misbaar over de inhoud van dit rapport en gebruiken ze het tegen Vlaanderen. Beseffen deze heren dan niet dat hun anti-Vlaams gehets (nu ook al op internationaal vlak), steeds meer Vlamingen ervan overtuigt dat onafhankelijkheid het enige middel is om aan hun haatcampagnes te ontsnappen.

Waar wij in Vlaanderen echter nooit vanaf zullen geraken is de collaboratieneiging van chi-chi-links met de franskiljons.

Heel de Vlaamse pers heeft zich geërgerd aan het verslag van de CERD, behalve … De Morgen die het samen met de Groen!-fractie van de Kamer op gejuich heeft onthaald. Vanwaar toch die permanente neiging tot nestbevuiling?

12:14 Gepost door Francis Van den Eynde in Politiek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cerd verenigde naties |  Facebook |

Commentaren

CLAUS IK BEN HET DAAR VOLKOMEN MEE EENS FRANCIS.
M384E

Gepost door: VER EECKE LUC | 27-03-08

De commentaren zijn gesloten.