27-03-08

Vlamingen zijn wilden, Chinezen niet. Althans volgens Danneels.

images
Volgende week gaat een delegatie van Belgische Bisschoppen onder leiding van kardinaal Danneels naar China.
 

 

Volgens de woordvoerder van de kardinaal zal deze laatste zich ginder zo neutraal en voorzichtig mogelijk opstellen ten overstaan van de repressie die datzelfde China op dit ogenblik tegen het Tibetaanse volk voert en waarbij reeds tientallen doden gevallen zijn.  

 

Deze houding staat in schril contrast met het feit dat dezelfde kardinaal voor enkele jaren de Vlaams Blok kiezers ‘wilden’ heeft genoemd.  

 

Mag hieruit afgeleid worden dat het volgens onze hogere kerkelijke hiërarchie erger is ‘verkeerd’ te stemmen dan een volk brutaal te onderdrukken?  

 

Of is het zo dat de wereldmacht China met meer égards moet behandeld worden als het kleine Vlaanderen dat voor de vrijwaring van zijn identiteit worstelt?  

 

Christelijke ethiek?

 

11:33 Gepost door Francis Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

in plaats van zomaar te geloven wat andere mensen zeggen en maar een kant van het verhaal te bekijken, kan je beter even wat research doen. Als je op youtube even rondneust (bijvoorbeeld hier http://www.youtube.com/watch?v=uLTm0xrG-v4) zal je ontdekken dat er 2 kanten aan het verhaal zijn en dat China niet de grote boeman is.

Gepost door: jan | 17-03-09

De commentaren zijn gesloten.