31-03-08

GEERT WILDERS ZET ZIJN TEGENSTANDERS SCHAAKMAT

Fitnathemovie
Het is misschien een beetje lapidair uitgedrukt, maar met zijn ondertussen fel besproken film (“omstreden” zou de VRT zeggen) wou Geert Wilders de waarachtigheid van twee stellingen aantonen: de islam is alles behalve verdraagzaam en…Europa en het Westen zijn te laf om zich hiertegen te verzetten.

Dit is hem aardig gelukt. 

Voor wat de islam betreft wil ik het niet hebben over de reactie van een aantal landen en organisaties in het Midden-Oosten en Azië.  Deze zijn uiteraard scherp en fel.  Niets nieuws onder de zon dus.

Voor wat Europa en meerbepaald wat Nederland en België betreft, zeggen de media ons dat de islamitische belangengroepen en religieuze organisaties uitzonderlijk rustig bleven.  Op het eerste gezicht lijkt dit wel zo, maar wie eventjes naar die reacties luistert merkt al gauw dat ze in feite pisnijdig zijn.  Alleen laten de betrokkenen hun nijd de vrije loop niet.  Ze beseffen maar al te goed dat dit voor de verdediging van hun zaak contraproductief zou zijn.  De eerste islamitische reactie die ik op de radio mocht horen, luidde dat de film op artistiek vlak allesbehalve was (alsof het brengen van een kunstproduct hier de bedoeling zou geweest zijn).  Er werd aan toegevoegd dat het bovendien allemaal beelden waren die wij al hadden gezien (alsof dat dit ze minder gruwelijk maakt. De beelden uit de concentratiekampen hebben wij ook allemaal al gezien), de citaten uit de koran waren uit hun context gehaald en er werd uiteraard nogmaals herhaald dat de radicale moslims niet representatief zijn voor de ganse islamitische gemeenschap.  Om de maat vol te maken werd dan ook nog gesteld dat Wilders in feite dezelfde argumenten gebruikte als Al Quaeda, maar dan omgekeerd en dat dit duidelijk aantoonde dat er in feite weinig verschil bestaat tussen de Nederlandse politicus en de islamitische terreurorganisatie (sic).

Neem mij niet kwalijk.  Je moet links-progressief zijn en dus bewust politiek blind om dit allemaal te willen geloven.

Voor wat de citaten uit de Koran betreft is Wilders behoorlijk sober geweest.  Hij zou er om zijn gelijk aan te tonen veel meer kunnen gebruikt hebben. 

Dat de radicale islam niet representatief is voor alle islamieten zal wel waar zijn, maar de islamitische organisaties – die nu beweren dat de film van Wilders hen pijn gedaan heeft – zouden tenminste met veel meer woorden en vooral veel duidelijker van het islamterrorisme afstand kunnen en moeten nemen.  Mochten zij bv. nu eens zeggen dat de bommen van Al Quaeda hen veel meer kwetsen dan de film van Wilders, zou dat hun zaak beter dienen. 

Voor wat de lafheid van het Westen betreft, denk ik dat de wildste verwachtingen van Wilders overtroffen werden.  Hebt u het al ooit meegemaakt dat niet alleen de Nederlandse regering maar zelfs de Europese Unie op voorhand reeds afstand namen van een film die ze niet eens hadden gezien en zelfs lieten weten dat ze de gerechtelijke overheid zouden vragen welke maatregelen ertegen genomen konden worden?  Van vrije meningsuiting en mensenrechten gesproken…

Tenslotte dit nog: het feit dat de film van het net moest genomen worden omdat de personeelsleden van de provider bedreigd werden en dat niemand hiertegen durfde protesteren spreekt bovendien boekdelen.  We zullen uiteindelijk de islamieten nog gelijk moeten geven: het Westen is decadent.

14:29 Gepost door Francis Van den Eynde in Politiek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: geert, wilders, fitna |  Facebook |

Commentaren

Ik hoop dat Wilders veel stemmen uit de brand sleept.

Gepost door: woos | 22-02-10

De commentaren zijn gesloten.