01-04-08

DE MORGEN, MET DE “M” VAN MANIPULATIE

De%20Morgen

Zondag 30 maart 2008

 

Eén van de allereerste berichten op het TV-nieuws van de VRT heeft betrekking op een “racistische aanslag” in Antwerpen.  Een zwarte dame komt op de buis vertellen dat ze op die dag aangevallen werd door een blank koppel toen ze door het centrum van Antwerpen fietste.  Ze verklaarde dat de man haar brutaal met haar fiets tegen de grond gooide en haar voor “negerin” en “hoer” uitschold.

Dezelfde namiddag verschijnen er op internet een aantal berichten die verwijzen naar een getuige die zich bij de politie gemeld heeft om te verklaren dat het de zwarte vrouw was die zich zeer agressief had gedragen en dat de blanke man die ze van racisme beschuldigde, alleen maar zijn zwangere vrouw had verdedigd.

 Maandag 31 maart 2008 

Alle Vlaamse kranten maken gewag van zowel het verhaal van de zwarte dame als dat van de getuige die haar tegenspreekt.

Alle Vlaamse kranten? Neen. Eén krant niet: De Morgen, die van de getuigenis helemaal geen gewag maakt…of wat had u gedacht? 

 Dinsdag 1 april 

De kranten schrijven dat er nu al verschillende getuigen zijn die de zwarte dame tegenspreken.  Eén “gazet” heeft haar bericht van gisteren nog niet rechtgezet: u mag eenmaal raden de welke…

 

Wie De Morgen leest, wordt goed en objectief geïnformeerd!

14:20 Gepost door Francis Van den Eynde in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de morgen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.