06-06-08

FRANSTALIGE HYSTERIE

micheljr

Mijn goede collega volksvertegenwoordiger Bart Laeremans uit Grimbergen (de beruchte Brusselse Rand) werd in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Commissie Bedrijfsleven en Landbouw door de Kamer aangeduid om met een delegatie parlementsleden deel te nemen aan de Voedselconferentie van de FAO (de vereniging van de VN die zich bezighoudt met voedselproblemen) in Rome.

Uiteraard kwamen er nog andere delegaties uit ons land aan deze conferentie te pas.  Op de vooravond ervan werd iedereen er uitgenodigd op de Belgische ambassade en dit zowel met het oog op een wederzijdse kennismaking als om een losse babbel te kunnen slaan m.b.t. de standpunten die tijdens deze belangrijke bijeenkomst zouden verdedigd worden (belangrijk omdat, zoals iedereen weet, er zich op dit ogenblik in de wereld een ernstig voedselprobleem stelt).

Tot zijn verbazing vernam Bart Laeremans dat minister Michel, bevoegd voor Ontwikkelingssamenwerking, verboden had dat een Vlaams-Belanger aan de vergadering zou deelnemen.  

De volgende dag kwamen dezelfde mensen op de Belgische ambassade opnieuw samen, maar weer moest Laeremans vernemen dat hij niet mocht uitgenodigd worden.

Hierop nam Bart contact op met de Kamervoorzitter Herman van Rompaey om hem te vragen tussenbeide te komen.  Tenslotte was hij in Rome in opdracht van het parlement en daar heeft geen enkele minister wat mee te maken (scheiding der machten).  De telefoontjes van de parlementsvoorzitter mochten echter niet baten.  Michel bleef koppig en arrogant weigeren.

Tijdens het vragenuurtje van de Kamer voelde ik gisteren Eerste Minister Leterme hieromtrent aan de tand.  Ik moet eerlijk bekennen dat zijn antwoord mij verbaasde: hij zei nl. dat hij de minister hieromtrent zou bevragen en het klonk alsof hij wou vertellen dat hij hem op het matje zou roepen.  Ik ben benieuwd, maar vrees dat dit allemaal weinig aarde aan de dijk zal brengen.  Indien we echt in de toekomst vernederende incidenten van deze aard willen vermijden is er maar één oplossing: adieu aan de Walen en Vlaamse onafhankelijkheid!

15:17 Gepost door Francis Van den Eynde in Politiek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bart laeremans, charles michel, rome |  Facebook |

Commentaren

Adieu aan de fascisten Vlamingen ... Ja ! Waalse onafhankelijkheid et vlamingen met de hollanders "nur limonade"

Gepost door: Charlier jambe de Bois | 07-06-08

De commentaren zijn gesloten.