23-06-08

Wij zijn allemaal Ieren

ierse vlag


27 Landen maken deel uit van de huidige EU. Het is al lang geweten dat de koele technocraten en bureaucraten die opvallend arrogant de leiding van deze club waarnemen, zich weinig gelegen laten aan de mening van de Europeanen omtrent hun beslissingen en bedoelingen. Zo kon het gebeuren dat toen het verdrag van Maastricht  bij referendum in Denemarken werd verworpen, niemand er aan dacht dit verdrag te herzien of aan te passen. Neen, de Denen hadden ‘verkeerd’ gestemd en moesten dus opnieuw naar de stembus nadat ze duchtig op de vingers waren getikt, zodat ze uiteindelijk toch een meerderheid leverden.

Hetzelfde gebeurde met het verdrag van Nice dat oorspronkelijk door de Ieren verworpen werd. Ook deze laatsten moesten hun huiswerk herbeginnen.

Daarna kwam de Europese Unie dan weer aandraven met een project van Europese grondwet. Dit werd zowel door de Fransen als door de Nederlanders bij stemming afgevoerd. In een normale democratie had men op dat ogenblik tot de begrafenis van het project moeten beslissen. Niet zo in de Europese Unie. De tekst die door de Fransen en de Nederlanders niet aanvaard werd, kwam terug maar dan in een veel gecompliceerdere versie. Er werd gehoopt dat de Europeanen zich aan die camouflage zouden laten vangen en bovendien werd de ‘Europese grondwet’ omgedoopt in: ‘Verdrag van Lissabon’. Om de maat vol te maken werd er tegelijkertijd voor gezorgd dat nergens nog in Europa de kiezer zich rechtstreeks over één en ander zou mogen uitspreken.


Maar er was Ierland...

Dat eilandje waar halsstarrig vastgehouden werd aan de verplichting om de bevolking in deze materie te raadplegen. De Ieren mochten dus stemmen en ze deden dit verdomd goed.

Ondanks de druk die op hen werd uitgeoefend gaven ze de EU een les in democratie. De ‘politieke correctheid’ die ook daar probeert ingang te vinden, kon hen er niet van overtuigen het verdrag van Lissabon te aanvaarden.

Bravo dus voor de Ieren.

Jammer genoeg deelt niet iedereen deze mening. De eurocraten niet, de bonzen van de grote traditionele partijen niet en zelfs … de linkse bourgeois van De Morgen niet.

In die krant, die beweert progressief te zijn, kwam eerst en vooral de grote goeroe van chi-chi links in Vlaanderen, Paul Goossens te voorschijn met een artikel dat der mate beledigend was voor de Ieren dat de Europese parlementsleden van het Vlaams Belang het nodig vonden er klacht wegens racisme tegen in te dienen.

Dat ze hierin overschot van gelijk hebben mocht blijken uit het feit dat de krant in de ingeslagen weg volhardt. In De Morgen van zaterdag 21 juni mocht ik het volgende lezen over de Ieren die hadden durven ‘Neen’ stemmen:

“Je had Ierland moeten zien voor het toetrad tot de Unie. Een troosteloos, donker tochtgat in de zee. Een koppig verdeeld volk van godsdienstwaanzinnigen, terroristen, turfstekers en portdrinkers. Dat woonde in koterijen waarin de buren elkander hoorden bevruchten en verrot slaan, liep op straat te lanterfanten met uitgeteerde, door acne geprofileerde smoelen. Wijken vol werklozen die elkaar naar het leven stonden. En heel die miserie gingen ze met hun libido te lijf, waardoor de kindwijven zwanger in de schoolbanken zaten, want onze lieve heer had zich uitgesproken tegen de pil. Ha ja. En als zelfs de paus zijn poedel nog niet liet steriliseren, wat zouden de Ieren dan hun in caféwc’s bij elkaar gerampetampte nageslacht mogen aborteren? En al die kindwijven verlieten vervolgens dan maar de school, zonder diploma. Maar wat gaf dat, er was toch geen werk, die instelling …, om moederke te spelen en zich uit onvrede met het leven en de rugbyuitslagen vol fishsticks te steken.”  

Wat een haat, wat een nijd, wat een minachting!


Stel u voor dat iemand iets gelijkaardigs zou schrijven over bv. Noord-Afrikaanse allochtonen. Hij werd onmiddellijk voor de rechtbank gesleept en zou zeker niet op genade moeten rekenen.

Wat hebben de Ieren toch misdaan?

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: zij hebben durven neen zeggen tegen iets waarop ze hadden moeten ja antwoorden, tenminste volgens de mensen die menen te mogen bepalen wat we politiek moeten doen en laten.


Dit is erger dan een doodzonde. Het is een zonde tegen de Heilige Geest. En hiervoor bestaat volgens de catechismus geen vergiffenis

Vandaag voel ik mij een Ier en ik hoop van u hetzelfde!

14:18 Gepost door Francis Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: eu, ierland, de morgen, lissabon |  Facebook |

Commentaren

Volgende column: "We zijn allemaal Hamburgers"

Gepost door: Jurgen C | 24-06-08

Proficiat, Francis ! Ik neem dit artikel over op mijn blog, Angeltjes.

Gepost door: Ray | 24-06-08

De nagel op de kop mijnheer Van den Eynde! Wij zijn allemaal Ieren, zeker degenen onder ons die nog niet zo lang geleden Berlijners waren.

Gepost door: Rebelnose | 25-06-08

Vergeet ook niet dat alle grote partijen in Ierland voor Ja stemde. Ik vind het fantastisch en een les in echte democratie. De reactie in ierland van de grote partijen en media was "The people have voted, the bastards" . Democratie. Welke Democratie???

Gepost door: Jeroen | 26-06-08

En om die moed te steunen gaan we nu allemaal skiën in Ierland ! Ik ga mee !

Gepost door: Kabouter Plog | 27-06-08

De commentaren zijn gesloten.