08-07-08

MISDADEN TEGEN DE MENSHEID DIE BEWUST VERGETEN WORDEN

holodomor

Er bestaat tegenwoordig een te grote neiging in de media en in het onderwijs om de misdaden van het marxisme in het algemeen en van het communisme in het bijzonder te verdoezelen, te minimaliseren of zelfs te loochenen (Vele jonge mensen weten bv. al niet meer dat er ooit zoiets als de Berlijnse Muur bestaan heeft).

Er wordt nergens nog gewag gemaakt van de afschuwelijke hongersnood die door Stalin georganiseerd werd om ondermeer het Oekraïense volk te straffen omwille van zijn verzet tegen het communisme .  Dit kostte het leven aan miljoenen mensen. 

De Oekraïners vragen al lang dat deze hongersnood, die zij de “Holodomor” noemen, als genocide zou worden erkend. 

Dit is in verschillende landen gebeurd, maar tot hiertoe niet bij ons.  Het is daarom dat ik samen met collega Alexandra Colen in de Kamer het voorstel van resolutie indiende waarnaar volgende link verwijst:

http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/52/0398/52K0398001.pdf

 

17:48 Gepost door Francis Van den Eynde in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: communisme, marxisme, holodomor |  Facebook |

Commentaren

ja,ook waar! toffe blog trouwens.Ik persoonlijk ben geen voorstander van VB.Jouw blog daarentegen vind ik echt wel goed.Hier kom ik nog terug!Vriendelijke sneeuwgroeten!

Gepost door: Peggy | 24-07-08

Ik ben hier ook al voor de tweede keer. Ik wou naar een soap kijken maar ik dacht: 'als ik nu eens Van Den Eynde's blog ging lezen, dat vergt nog minder herseninspanning en is nog lachwekkender'.
Uiteraard heeft u gelijk, hoewel ik me afvraag vanwaar u het haalt dat veel jonge mensen nog nooit van de Berlijnse muur gehoord hebben. U kennende is hiervoor ongetwijfeld een grootschalig onderzoek aan vooraf gegaan, niet?
Ik sta overigens achter het plan om de artificiele voedselschaarste in Oekraine als genocide te erkennen. Maar wees dan niet zo belachelijk en hang niet constant de negationist uit. Uw verleden in groeperingen als Were Di (=negationistisch) en Voorpost (=negationistisch én combattief) spreekt wat dat betreft boekdelen.

Gepost door: Jon | 10-08-08

De commentaren zijn gesloten.