08-01-09

De Gentse CD&V-crisis en…mateloze lef

Monica

Het botert al een tijdje niet meer in de Gentse gemeenteraadsfractie van de CD&V.

Het is nog niet zo lang geleden dat Filip Van Laecke als fractievoorzitter ontslag nam om hieromtrent een alarmbel te laten rinkelen. 

Ondertussen ging het echter van kwaad naar erger.  In die mate dat we gisteren mochten vernemen dat een aantal Gentse christen-democraten hun fractie hebben verlaten om een nieuwe politieke beweging in het leven te roepen.  Het gaat meerbepaald om Armand De Lepeleire, voormalig fractievoorzitter, OCMW-raadslid Vandenameele en vooral om Matthieu Dierckx en Isabelle De Clercq, de twee hardst werkende CD&V-gemeenteraadsleden.

Wie bij deze laatsten niet thuis hoort, is Monica Van Kerrebroeck (alias Zuster Monica), die zowel Vlaams Volksvertegenwoordiger als gemeenteraadslid is.  Zij permitteerde het zich in De Gentenaar de “dissidenten” (in haar ogen misschien wel “ketters”) als volgt te berispen: “Oppositie voer je buiten de partij, niet erbinnen”.

Wijze woorden, als je weet dat ze uitgesproken werden door iemand die n.a.v. het hoofddoekendebat feestelijk haar laarzen veegde aan het in de schoot van partij en afdeling afgesproken politieke houding.   Ze verklaarde toen openlijk dat ze het hier niet mee eens kon zijn en stemde samen met sp.a en Groen! tegen het verbod.

Je moet maar durven…

10:41 Gepost door Francis Van den Eynde in Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd v, de gentenaar, zuster monica |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.