05-02-09

Minachting tot aan de rand van het graf

congreskolom_02In De Standaard en in Het Nieuwsblad van 3 februari verscheen op de bladzijde familienieuws het overlijdensbericht van een oude aristocraat die de volgende dag ter aarde zou worden gedragen. Niets bijzonders tenzij dat de mededeling uitsluitend in het Frans was opgesteld. Dat de nobeljons van bij ons vaak het Frans gebruiken om zich van het ‘vulgum pecus’ te onderscheiden, is op zichzelf ook al geen nieuws. Maar ik moet bekennen dat ik dit voor de eerste keer ervaar via een overlijdensbericht in een Vlaamse krant.

Wat zou de familie van de overleden graaf (Comte Cormet d’Elzius du Chenoy) hiermee bedoeld hebben? Was de boodschap: Vlaanderen is nu wel vernederlandst, maar wij aristocraten plooien niet of … alleen Franstaligen mogen van dit overlijden geïnformeerd worden? Of wilde ze ons doodgewoon vertellen dat iedereen gelijk is in de dood maar zij lekker niet?

Al bij al geen reden om zich te ergeren, het gaat tenslotte alleen maar over een bijna gefossiliseerd uitstervend ras.

Een opmerking toch, de betrokkenen zullen zich verder als trouwe dienaars van het ‘ene en ondeelbare België’ blijven beschouwen terwijl zij in feite door hun arrogantie de put waarin ‘hun’ vaderland gevallen is steeds maar dieper maken.

Ze doen maar.

13:02 Gepost door Francis Van den Eynde in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vlaamse beweging, aristocratie, belgicisme |  Facebook |

Commentaren

Rien à faire Niets aan te doen .

Gepost door: Siberx | 05-02-09

De commentaren zijn gesloten.