29-04-09

ZUID-AFRIKA: KRONIEK VAN EEN AANGEKONDIGDE RAMP

Vlag Zuid-Afrika

De verkiezingen in Zuid-Afrika zijn achter de rug. 

Zoals te verwachten viel, werden ze gewonnen door het ANC en zal Zuma president worden.

De overwinning van het ANC is behoorlijk groot, al haalt de partij voor de eerste keer geen tweederde meerderheid en is ze de controle kwijt over de provincie Westkaap, waar de oppositie 51% gehaald heeft.  Dit laatste is echter een schrale troost.  Het ANC blijft in dit grote Afrikaanse land de lakens uitdelen. 

Het feit dat ik de term “schrale troost” gebruik, zal voor de aanhangers van de linkse kerk als een soort vloek overkomen.  Een streng links dogma schrijft immers voor dat er niet aan mag getwijfeld worden dat met het ANC-regime Zuid-Afrika een schitterende toekomst tegemoet gaat. 

En toch…in De Morgen van 22 april verscheen een open brief van Breyten Breytenbach aan Nelson Mandela die er niet om liegt.  Zeker niet wanneer je weet dat Breytenbach, die een geduchte tegenstander van het Apartheidsregime was en reeds in 1962 in ballingschap ging, één van de grote iconen van links is.

Wat hij vertelt mag ik u niet onthouden.  Ik citeer letterlijk:

“Ik spreek over hoe we er nu voor staan. Onlangs had ik de kans een tijdje door te brengen in Zuid-Afrika. Ik kom daar niet meer zo vaak en ik besef heel goed in hoeverre ik de gave ben verloren om het land instinctief te 'lezen'. Ik ben het contact kwijtgeraakt, misschien omdat het oppervlak vaak zo glibberig van bloed is.

Ik besef ook dat ik, als zoveel anderen, geconditioneerd ben geraakt door de verwachting van het ergste. Met die eeuwige parade van corrupte clowns met macht op alle niveaus, hun incompetentie en onverschilligheid, hun arrogantie als overwinnaars in de geschiedenis, dronken van een cultuur van 'ik heb er recht op', met de sfeer van naderend onheil die in de lucht hangt vanwege het geweld en de wreedheid waarmee misdaden worden begaan (je kunt worden gemarteld en vermoord om een mobieltje of een handvol muntgeld) – dan moet je wel paranoïde worden.

Ik werd almaar banger, hoe langer we in het land bleven. Ik begon te berekenen hoe groot statistisch gezien de kans was dat ik het volgende slachtoffer van een beroving, een verkrachting of schietpartij zou zijn.

De cirkel verkleint zich. De grootmoeder van een dierbare vriend – zij is net zo oud als u bent – smeekt haar berovers haar niet seksueel te mishandelen, ze beweert zelfs een geslachtsziekte te hebben. De neef van een bevriende schrijver wordt in zijn gezicht geschoten, vermoord in zijn eigen huis door een inbreker, die hij voor een rat had gehouden.

De zoon van mijn oudste broer wordt neergestoken op het parkeerterrein bij een restaurant, het lemmet doorboort een long, de politie komt helemaal niet. Hij overleeft het, omdat zijn metgezel haar vriendje helemaal in Australië belt met haar mobiel en die weer een bevriende verpleegster in Johannesburg kan alarmeren. (Deze vrouw is voor het eerst op bezoek in het land, ze vertrekt onmiddellijk de volgende dag en zweert nooit meer terug te zullen komen.)”

  Verder zegt hij nog het volgende:

 “Ik stuitte op een rapport over geweld op scholen. Uit Johannesburg, opgesteld door de Zuid-Afrikaanse Commissie voor de Mensenrechten.

Op schoolpleinen spelen kinderen spelletjes als 'slame, sla-me' en 'verkracht-me, verkracht-me', staat in dat rapport.

De school is de 'meest voorkomende' plaats voor mishandeling en beroving van leerlingen, staat er. Volgens een studie van het Centrum voor Recht en Misdaadpreventie hebben jongeren twee keer zoveel kans slachtoffer van geweldsmisdrijven te worden als volwassenen. "Iets meer dan twee vijfde (41,1 procent) van de geïnterviewde jongeren is slachtoffer geweest van een vorm van misdaad."

Het centrum ontdekte dat de toiletten de door de leerlingen meest gevreesde plekken waren.

Meer dan een vijfde van alle seksuele mishandelingen van jongeren wordt gepleegd terwijl ze op school zijn, en uit een onderzoek onder 1.227 vrouwelijke studenten die slachtoffer zijn van seksueel geweld blijkt dat 8,6 procent (105 studentes) werd aangerand door docenten.”

Wat kan aan deze tekst nog toegevoegd worden?

Het Zuid-Afrikaans paradijs dat links ons voorspelde, is een hel geworden.  Het is een profeet van links die ons het zelf verkondigt…

09:52 Gepost door Francis Van den Eynde in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Links R.I.P. Als we de nieuwsberichten volgen in vlaanderen en ook nog rekening houden met de smeerlapperij die men in de doofpot stopt , omdat bepaalde zaken het mooie multiculballonnetje zouden doorprikken , dan denk ik dat we niet veel moeten onderdoen voor Zuid-Afrika ! Rechts heeft recht van klagen , links heeft dat recht niet , want links heeft eindelijk de maatschappij waar het meer dan 40 jaar heeft naar gestreefd ! Een maatschappij waarin ik me al zeer lang niet meer thuis voel ! Dus tegen die linkse destructieve opgeblazen pocokikkers zeg ik : krijg de dodelijke varkensgriep en R.I.P. Amen . Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 30-04-09

Hallo Francis,


Ik ga volledig accoord met Jean-Pierre Van Raemdonck !! Maar het gaat toch maar over Vlamingen, en wat verwacht je anders van onze kwaliteitsgazetten...


Gepost door: Willy Everaert | 26-05-09

De commentaren zijn gesloten.