26-05-09

SELECTIEVE VERONTWAARDIGING

wallonie

In De Morgen van 23 mei kon je volgend kort bericht lezen:

 

Verschillende FDF’ers zijn lid van de Facebookgroep “'Bruxelles élargie, libérée et surtout francisée' (Brussel uitgebreid, bevrijd en vooral verfranst), die de Vlaamse pendelaars omschrijft als: “woekerend ongedierte, die we elke ochtend de Brusselse arbeidsmarkt zien overspoelen om 's avonds hun geld af te geven aan de vijand".

 

De groep die dit subtiele stuk pleegde, bestaat uit een aantal Franstaligen met duidelijke academische binding en kan uiteraard rekenen op de steun van een aantal FDF-politici.

 

Stel je voor wat er zou gebeuren indien een Vlaams-Belanger nog maar een tiende  van wat deze mensen verkondigen, over Franstaligen of allochtonen zou verklaard hebben.

De wereld zou te klein geweest zijn.  De Raad van Europa, de Verenigde Naties, misschien zelfs het Vaticaan zouden ingeschakeld worden en elke Vlaamse progressieve organisatie – en dan vooral de gesubsidieerde afkortingen waaraan ons land zo rijk is – zou al geprotesteerd hebben.  De vakbonden zouden op hun achterste poten hebben gestaan en de Minister van Justitie zou gebruik gemaakt hebben van zijn positief injunctierecht om het parket in te schakelen.  Om nog maar te zwijgen over het Centrum van Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding, dat uiteraard kloek in actie zou zijn getreden.

Vanzelfsprekend zou dit allemaal ook aanleiding gegeven hebben tot een grote betoging, die zou geëindigd zijn met een concert waarop elke zanger die Vlaanderen rijk is, had moeten optreden.

 

Maar ja, nu het alleen maar Vlamingen zijn die als “ongedierte” worden aangesproken, reageert uitsluitend het Vlaams Belang, waarvan de voorzitter klacht heeft ingediend. 

 

De Morgen, die nochtans in politieke verontwaardiging over al dan niet vermeende discriminatie gespecialiseerd is, bracht het Facebookstuk zonder enig commentaar en de andere kranten zwegen het zelfs tot hiertoe dood…

 

Spreekt dit allemaal geen boekdelen?

 

12:22 Gepost door Francis Van den Eynde in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: de morgen, fdf, facebook |  Facebook |

Commentaren

Woekerend ongedierte. De Vlamingen laten zich al 179 jaar als woekerend ongedierte behandelen , met goedkeuring van de overheid en de monarchie! Ze hebben geen haar op de tanden en geen fierheid , dat hebben ze op 7 juni 2009 weer eens bewezen! Als je geen zelfrespect hebt , mag je geen respect van anderen verwachten ! Slaap Vlaminkske slaap!!! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 10-06-09

De commentaren zijn gesloten.