30-06-09

POLITIEK CORRECTE VOEDING?

vegi

Door het invoeren van een zgn. “veggiedag” haalde de stad Gent zopas de wereldpers. 

Waarover gaat dit?

Vanaf nu mogen de personeelsrestaurants van de stad en van haar onderwijsinstellingen op donderdag geen vlees meer opdienen.  Een vegetarische donderdag dus, omdat de kerk vroeger voorschreef dat de gelovigen op vrijdag vlees moesten derven en het dus ondenkbaar zou zijn dat ons vrijzinnig-islamitische college de “veggiedag” op vrijdag zou laten plaatsvinden…

De achterliggende reden voor dit initiatief wordt als volgt uitgelegd: “Als alle Gentenaren één dag per week geen vlees zouden eten, heeft dat hetzelfde effect op de CO2-uitstoot als 20.000 auto’s een jaar lang in de garage laten staan.  En het is nog gezond ook.” 

Vanzelfsprekend zal het niet bij deze maatregel blijven.  Nu reeds worden andere “duurzame” initiatieven voor het personeelsrestaurant aangekondigd.  Zo wordt in het tijdschrift voor het stadspersoneel medegedeeld dat “tomaten ook in de winter lekker zijn, maar het kost wel veel energie om ze te produceren en te bewaren.  Vaak worden ze dan nog eens per vliegtuig vervoerd, zodat ze onrechtstreeks de CO2-uitstoot verhogen.” 

Deze winter zullen de ambtenaren van Gent dan ook geen tomaten meer op hun broodjes vinden.

Een excellent initiatief!  Ik verwacht dan ook dat de logica ervan doorgetrokken wordt naar alle voedingsproducten die door Gent aangeboden worden.  Ik heb het dan bv. over de wijn uit de wereldwinkels die regelmatig op recepties wordt geschonken.  Deze wijn komt immers uit Chili of een ander ver land.  Het spreekt vanzelf dat het vervoer ervan tot bij ons ook de CO2-uitstoot verhoogt. 

Mag ik verwachten dat het Gentse stadsbestuur zich voortaan voor wijn niet langer tot de wereldwinkel zal wenden, maar zich in buurlanden zoals Frankrijk zal bevoorraden?

Bananen en ananas, die ook uit exotische landen komen, moeten vanzelfsprekend verboden worden en waarom deze maatregel ook niet laten gelden voor thee of koffie?  Misschien kunnen deze drankjes vervangen worden door cichorei…dit is ook zeer gezond en het witloof waaruit cichorei gemaakt wordt, komt niet uit verre continenten zoals Afrika of Azië, maar doodgewoon uit Vlaanderen, wat de vervoerafstand drastische verkort en dus de CO2-uitstoot sterk reduceert.

Mijn boodschap voor het Gentse stadsbestuur en burgemeester Termont in het bijzonder: durf verder gaan op de ingeslagen weg.  “Yes we can!”, zoals de heilige Obama zou zeggen…

 

16:40 Gepost door Francis Van den Eynde in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: gent, wereldwinkel, vegidag |  Facebook |

Commentaren

Boter aan de galg. Boter aan de galg Mr.Van den Eynde , de poco's zijn aan die kant doof. Zij horen alleen maar als het in hun kraamke te pas komt ! Maar waarom wijn uit Frankrijk ? Een natie die ons altijd overrompeld , afgeslacht en uitgezogen heeft (zelfs nu zuigen ze ons nog uit). Waarom geen Vlaamse wijn ? Google eens naar " wijn uit Vlaanderen" . Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 01-07-09

CO2 , fijn stof en " den BRT ". Die CO2-uitstoot doet me aan iets denken ! Iedereen weet ondertussen , dat Martine T.elke dag op ons rood regime-zenderke (den BRT) over de CO2-uitstoot , het fijn stof en onze voetafdruk ligt te mekkeren , alsof haar leven er van afhangt ! Ze praat ons zelfs 'n schuldgevoel aan , als we met de wagen naar de bakker achter de hoek rijden ! Iedereen kent ook wel "DE STOEL" van datzelfde zendertje ! Hoeveel volk denkt U , komt er elke keer met de "AUTO" naar die "STOEL" gereden , om bij aankomst vast te stellen dat ze daar voor "PIET SNOT" staan ?! Want "DE STOEL" is natuurlijk reeds bezet ! Ondertussen hebben al die telaatkomers Uw en mijn longen onnodig bezoedeld met Martientje haar fijn stof en CO2-uitstoot ! Dit enkel en alleen om de kijkcijfers op te krikken van dat ellendig "ANDER VOLK EERST ZENDERTJE"! Wat 'n bende rode en groene hypocrieten !!! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 12-07-09

De commentaren zijn gesloten.