16-09-09

EEN MENS HAALT DAN AL EENS DE KRANT…

HN 

In Het Nieuwsblad van 11 september verscheen het volgende artikel:

 

Sinds parlementsleden weten dat journalisten op het einde van de rit wel eens gaan kijken hoe actief ze geweest zijn - onder meer door het aantal parlementaire vragen te tellen - gaan sommige gekozenen in overdrive. En dat hoeft niet lastig te zijn. Het Nieuwsblad lichtte dit voorjaar alle treinstations door. VB'ers Francis Van den Eynde en Peter Logghe namen daar een kopietje van en stuurden vervolgens een schriftelijke vraag over elk station waar iets aan schort.
Het houdt iedereen bezig, het kost niet veel moeite en het lijkt een beetje alsof je hard aan het werk bent. Voor sommige gekozenen moet het niet meer zijn.”

 

Eerst en vooral: wie er regelmatig het bulletin van schriftelijke vragen en antwoorden op naslaat, zal onmiddellijk vaststellen dat Peter Logghe voor het stellen van parlementaire vragen niet op inspiratie zit te wachten.  In tegendeel.  Hij is zonder twijfel een van de recordhouders in aantal vragen.

Zelf stelde ik in de loop der jaren reeds honderden schriftelijke vragen over wantoestanden in spoorwegstations (ik was tenslotte 8 jaar voorzitter van de Commissie Infrastructuur van de Kamer die o.m. voor de Spoorwegen bevoegd is).

Maar er valt meer te vertellen over dit artikel.  Het Nieuwsblad heeft immers de moeite genomen om een journalist naar alle stations van o.m. Oost-Vlaanderen te sturen en daarover een uitgebreid dossier te publiceren.  Vermits de krant zich nu ergert aan het feit dat aan dit dossier op parlementair vlak gevolg gegeven wordt, stel ik mij de vraag of de redactie dit dossier beschouwt als een soort pulp om de “gazet” te vullen.  Indien Het Nieuwsblad de eigen informatie ernstig opneemt, zou het er toch gelukkig om moeten zijn dat er werk gemaakt wordt van de toestanden die het aanklaagt?  Of gaat het hier gewoon om een soort frustratie van politiek correcte journalisten die moeten vaststellen dat enkel Vlaams-Belangparlementairen belangstelling voor hun dossier opgebracht hebben?

 

 

15:16 Gepost door Francis Van den Eynde in Politiek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: het nieuwsblad, nmbs, spoorwegen, peter logghe |  Facebook |

Commentaren

Nog even geduld. Ach,Mr.Van den Eynde,wie ligt er nog wakker van die dwaze achterbakse poco-kranten? Nog even geduld,en geen mens die deze rommel nog leest,want binnenkort zijn we allemaal vervangen door moslims! Het Nieuwsblad en de andere brol,worden dan ook vervangen door:Al Ahdath Al Maghribia , Al Alam , Al Anbaa , Bayane Al Yaoume , Cumhuriyet , Milliyet , Radikal , Sabah , Zaman , en vele andere kranten! Zoals U ziet,niets om U druk over te maken! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 18-09-09

BIG NEWS Om nog eens efkes terug te komen op de kranten. Vandaag , Zondag 20/09/2009 in Gazet van Antwerpen (internet). BIG NEWS , BIG NEWS , READ ALL ABOUT IT !!!!! RUSTIGE NACHT IN SINT-JANS-MOLENBEEK !!!!! Ja , dat moet echt wel wereldkundig gemaakt worden , want , voor de "multiculturele verrijking" was dat daar ELKE nacht rustig ! Blijkbaar "te" rustig , voor onze grote , fantastische , onvolprezen leiders ! Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 20-09-09

De commentaren zijn gesloten.