07-05-10

DE WEVER + BRACKE = SCHILTZ?

dewever

Toen ik eergisteren de kersverse N-VA’er Siegfried Bracke hoorde vertellen dat hij geen enkele emotie ondervond t.o.v. de Vlaamse Leeuw en ervan droomde de politieke weg van wijlen Hugo Schiltz te bewandelen, schrok ik wel even.

Over zijn gevoelens is hij uiteraard zelf heer en meester, maar het voorbeeld van Schiltz volgen lijkt mij helemaal niet aanbevelenswaardig.  De rampzalige politieke weg die Hugo destijds insloeg leidde immers tot het roemloos einde van de voormalige Vlaams-nationale partij Volksunie.

Eventjes dacht ik dat het om een onhandigheid ging van Bracke, die zich wou indekken tegen zijn vroegere achterban.  In de milieus waarin hij tot hiertoe vertoefde, haat men immers het Vlaams-nationalisme, maar wordt er steeds vol lof over Schiltz gesproken en dit waarschijnlijk omdat hij dit Vlaams-nationalisme zo’n zware klap heeft toegediend.

Ik moest helaas heel vlug vaststellen dat Bracke in feite alleen maar een nieuwe lijn van de N-VA-politiek inluidde.  Gisterennamiddag hoorde ik immers in de Kamer Ben Weyts, als woordvoerder van de N-VA, tijdens de bespreking van de grondwetsherziening voor een nieuw België pleiten.   

Voeg hierbij de zure oprisping van Bart De Wever, die vandaag in de kranten te lezen staat m.b.t. de actie van de Voorposters, die vorige nacht leeuwenvlaggen aan al de bruggen boven onze Vlaamse autostrades hadden gehangen en je weet genoeg…

Zal het nog lang duren vooraleer Bart, net zoals zijn lichtend voorbeeld Hugo Schiltz, Vlaams-nationalistische militanten voor wandluizen uitscheldt?

 

 

 

11:53 Gepost door Francis Van den Eynde in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: schiltz, de wever, bracke |  Facebook |

Commentaren

N-VA &Bracke Ik vermoedde het al vele jaren , en eindelijk tonen ze hun ware gelaat! Eindelijk bekennen ze kleur! De N-VA is geen echte Vlaams-Nationalistische partij , en Siegfried Bracke is 'n mol , gestuurd door de loge en SP.A om het greintje nationalisme dat nog rest , kapot te maken! Hopelijk zoekt de achterban onderdak bij Vlaams Belang , vóór de verkiezing wel te verstaan. Groetjes.

Gepost door: Van Raemdonck Jean-Pierre | 07-05-10

nva : déjà VU

Gepost door: Toon Masscho | 07-05-10

De commentaren zijn gesloten.